EXPEDUJEME IHNEĎ! doručenie do 2–3 dní – Bezpečný nákup, možnosť platby na dobierku
Ako vybrať gril
K jednej z radostí teplých mesiacov patrí grilovanie. Rada z nás si ho zamilovala, pretože je jednou z možností, ako príjemne stráviť čas s rodinou alebo priateľmi a navyše sa dobre najesť. Ak ešte gril nemáte a doteraz ste piekli potrebné na ohnisku, poradíme, na čo sa pri nákupe zamerať.
Na našom trhu je pomerne pestrá ponuka najrôznejších variant grilov. Pred jeho nákupom je teda potrebné si hlavne ujasniť, ako by vlastne mal náš prístroj vyzerať a čo od neho požadujeme. Je teda dôležité si zodpovedať nasledujúce otázky. Akého druhu by mal byť? Plynový, elektrický alebo na drevené uhlie. Ako často a pre koľko ľudí budete grilovať? Kde budete grilovať? Na záver nemožno zabudnúť ani na také otázky ako kde po skončení grilovacieho obdobia gril uskladniť alebo koľko hodláme za prístroj minúť.
Grily na drevené uhlie patrí k najobľúbenejším, pretože nie sú príliš drahé a nie je s nimi zložitá manipulácia. Tento spôsob grilovania vyžaduje prax, aby sa dosiahol čo najlepší výsledok. Medzi grily sú rozdiely v ich konštrukcii, niektoré grily majú ventilačný systém, rozdiely sú aj u roštov. Určité druhy môžu mať rošt vymeniteľný, dá sa tam dať napríklad kameň na pizzu alebo panvicu wok. Dávajte pozor na to, aby gril mal polohovateľný rošt, ovládanie prívodu vzduchu alebo veko na priklopenie s ventilačným otvorom. Nevýhodou je zdĺhavejší čas z dôvodu postupného horenia uhlia. Tu však vynahradí typická vôňa, ktorá sa linie z pokrmu.
Elektrický gril veľmi ľahko uvediete do prevádzky. Zastrčíte ho do zásuvky, položíte na neho pripravené mäso a zeleninu a môžete grilovať alebo pripraviť raclette. Ľahko sa potom aj čistí, keď teflónovou dosku alebo lávový kameň dáte do drezu. Oproti grilu na uhlie má mäso obvyklú chuť a nezískava arómu. Je dobrou voľbou na terasu alebo do uzavretých priestorov.
Medzi plynovými grilmi sú veľké rozdiely. A to predovšetkým vo veľkosti. Existujú jednak malé cestovné opekanie, ale aj prístroje s viac horákmi. Dôležitá je jednoduchosť ich montáže, veľkosť, váha a dobrá regulácia tepla. Kladom je pripojenie na propán-butánovú fľašu, a keď je možné zapaľovať každý horák samostatne. Ak už investujete do väčšieho prístroja, je dobré, keď má dostatočne veľké odkladacie plochy.
Vyberte si gril podľa vašich potrieb a požiadaviek a užívajte si jeho prevádzky.