EXPEDUJEME IHNEĎ! doručenie do 2–3 dní – Bezpečný nákup, možnosť platby na dobierku
V čom najlepšie upiecť bábovku?
Bábovka patrí medzi veľmi obľúbené múčniky. Veľa z nás má na ňu svoj vyskúšaný recept, ktorý pravidelne žne slová chvály. Možno by ste radi získali radu na takú bábovku, rovnako ako neviete, z akého materiálu by forma na pečenie mala byť.
Na trhu je rada materiálov, ktoré sú pre pečenie rôzne obľúbené. Skúsenosti s pečením sú odlišné, niekomu vyhovuje keramická, inému nerezová, prípadne smaltovaná, ďalšiemu silikónová, pozadu neostávajú ani hliníkové, sklenené alebo formy s nepriľnavým povrchom. Dá sa povedať, že väčšinou oslavuje najväčší úspech forma keramická. Bábovka, ktorú z nej vyklopíte, máva rovnomernejšiu štruktúru, než v ostatných prípadoch. Veľmi často sa tiež používa forma silikónová. Ich hlavnou výhodou je fakt, že ju nie je nutné vymašťovat tukom. Rad ľudí si túto formu nemôže vynachváliť, v niektorých prípadoch sa ozývajú hlasy, že má pachuť a tiež sa často dobre neopečie.
Výborná bábovka vychádza aj zo sklenenej žiaruvzdornej formy. Skúsené kuchárky hovoria, že sa oplatí dobre vymazať masťou a vysypať strúhankou, kokosom alebo hrubou múkou. Navyše je dobre vidieť, v akom stave je pečenie. V posledných rokoch sa opäť vracajú do módy liatinové riady, síce sú ťažké, ale naši predkovia dobre vedeli, prečo boli toľko obľúbené. Zohnať je možné aj formu na bábovku. V prípade kovových materiálov, ak sa nebude dariť bábovku vyklopiť, môžete využiť trik, kedy na formu dáte mokrú utierku a cesto sa počas chvíle odlepí a ide ľahko vyklepnúť. Ak by ste radi recept na chutnú bábovku, môžete využiť nasledujúci tip. Rýchla olejová bábovka 3 vajcia, hrnček cukru krupica, 2 poháre hrubej múky, 1/2 pohára slnečnicového oleja, 1/2 pohára mlieka, 1/2 prášku do pečiva, citrónová kôra, trochu vanilky, hrozienka namočené do rumu. Žĺtky a cukor vyšľaháme až zmes nadobudne a zbelie, potom po kvapkách za stáleho miešania pridávame olej. Nasypte citrónovú kôru a striedavo prisypávajte múku a prilievajte mlieko. Nakoniec prisypte trochu múky zmiešanej s kypriacim práškom a hrozienka. Úplne na záver pridajte ušľahaný sneh. Bábovku môžete ozvláštniť, keď množstvo rozdelíte na dve časti a do jednej z nich primiešate veľkú lyžicu kakaa. Zvolenú formu nezabudnite dôkladne vymazať maslom a vysypať strúhankou. Pečie sa na 150 ° C. Či je hotová, sa pozná po prepichnutí špajdľou.