EXPEDUJEME IHNEĎ! doručenie do 2–3 dní – Bezpečný nákup, možnosť platby na dobierku
Vyrobte si domáce nanuky alebo zmrzlinu
Počas parného leta stále hľadáme, čím sa schladiť. Jednou z možností sú sorbety, zmrzliny a nanuky. A vyrobiť si ich doma, prináša veľa potešenia. Jednak z vlastnej prípravy a navyše robíte niečo pre svoje zdravie, keď dobre viete, čo do pokrmu dávate. Zaobídete sa tak bez zbytočných rastlinných tukov, emulgátorov a farbív. Skrátka domáca zmrzlina je chuťovo niečo úplne iné.
Pri výrobe domácich nanukov môžete využiť aj domáce výpestky ako jahody, maliny alebo marhule, vďaka ktorým bude ochladenie chutnejšie. Keď sa rozhodnete pre vodové nanuky, fantázii sa medze nekladú. Ak túžite po jemnej a nadýchanej zmrzline, je potrebné, aby bola každú chvíľu premiešavaná. Vtedy totiž nevznikajú veľké kryštáliky vody. Dôkladne a často ju teda miešajte, aby ste si mohli pochutnať na hladkej zmrzline. Samozrejme existujú aj moderné pomôcky, ktorými si môžete vypomôcť. Niektoré kuchynské roboty majú špeciálne chladiace misy. Ak si chcete trochu uľahčiť prácu, kúpte si výrobník zmrzliny čiže zmrzlinovač.
Vyrobte si jahodovú zmrzlinu 500 g jahôd, ca. 70 g cukru alebo ca. 5 lyžíc medu (oboje podľa chuti), šťavu z polovice citróna, 250 ml smotany alebo 250 g tvarohu. Všetko dôkladne premixujeme na ľahký krém a naplníme do misky. Zmes v nej každú chvíľu premiešame, ako bolo popisované vyššie. Tekutinou môžeme aj naplniť pripravené formičky alebo tégliky. Práve šikovné formičky mávajú väčšinou veselé tvary, ktoré urobia radosť nielen deťom, ale aj dospelým. Vložením napichovátka získate domáci nanuk. Do téglika zase môžete vložiť malú lyžičku. Zohnať sa dajú aj drievka na nanuk.
Túto jahodovú zmrzlinu ešte možno povýšiť a vylepšiť tak, že nanuk polejete čokoládou. Vo verzii s tvarohom tak vlastne získate tvarohový nanuk Míša. A na záver ešte malý tip. Viete, ako najlepšie vyberiete hotové nanuky z formičiek? Opláchnite ich zospodu v horúcej vode a jednoducho ich budete môcť vytiahnuť.